Expo 2021 Dubai - az Emirates is részt vesz a világkiállításon

A magyar látogatók számára is feledhetetlen élménynek ígérkezik a 2021 október 1. és 2022. március 31.  között megrendezésre kerülő Dubaj Expo 2021, amelyen 190 ország – köztük Magyarország – lesz jelen saját kiállítással. Az Emirates, a Dubaj Expo 2020 hivatalos légitársasága bemutatta a 6 hónapon át tartó megaeseményre készülő pavilonjának látványterveit. Az Emirates ultramodern pavilonjának koncepciója a kereskedelmi légi közlekedés jövőjét helyezi a középpontba, így a látogatók olyan innovációkkal találkozhatnak, mint például a környezetbarát, elektromos hajtóművek vagy az okos ülések. Az úttörő megoldásokat kínáló kiállítótér építkezéseit már 2019 márciusában megkezdte a vállalat.


Fotó: a világkiállítás épülete (nem az Emirates paviloné)

Ilyen pazar lesz az Emirates pavilonja a Dubaj Expo 2021 Világkiállításon

Kíváncsi a jövő ablak nélküli repülőgépeire, az okos ülésekre? Tudni akarja, mikor lesznek környezetbarát, elektromos hajtóművek a gépeken? Tesztelni szeretné a biometrikus azonosítókat, agyi szkennereket, melyeket a jövő repülőterein használnak majd? És emellett megkóstolná a világ konyháit és remekül szórakozna az ezernyi kulturális és kikapcsolódást kínáló program valamelyikén? Akkor már most tervezheti az utazást 2021 október 1. és 2022. március 31. között a dubaji világkiállításra, ahol kihagyhatatlan élményt ígér az Emirates pavilonja.

Néhány érdekes adat a dubaji világkiállításról:

  • 25 millió látogatót várnak szerte a világból, naponta átlag 150 ezret
  • 190 ország lesz jelen kiállítóként
  • naponta 60 esemény szórakoztatja a látogatókat, ami a világkiállítás 173 napja alatt több mint 10 ezer rendezvényt jelent
  • saját metróállomást kap a kiállítás, ahol a metrókocsik óránként 44 ezer embert tudnak majd oda- és elszállítani
  • több mint 200 étterem üzemel majd a kiállítás területén
  • 50 millió ételt fognak majd felszolgálni (a legforgalmasabb napon félmilliót!)
  • az ételeket okostelefonon lehet majd megrendelni, és kifizetni is
  • a keletkező szemét 85%-át újrahasznosítják
  • a világkiállítás felépítése 600 millió dollárba kerül majd

A magyar látogatók számára is feledhetetlen élménynek ígérkezik a 2021 október 1. és 2022. március 31. között megrendezésre kerülő Dubaj Expo 2021, amelyen 190 ország – köztük Magyarország – lesz jelen saját kiállítással. Rengeteg szórakoztató esemény lesz: előadások, felvonulások, zenei és kulturális fesztiválok, kerekasztalbeszélgetések és workshopok. A gasztronómia szerelmesei a világ minden szegletéből érkező különleges ételeket kóstolhatnak a több mint 200 féle gasztronómiai rendezvényen naponta a klasszikus food truck-októl a fine dining-ig, továbbá 34 „soha nem látott” meglepetés is várja az ételimádókat.

Az Emirates, a Dubaj Expo 2021 hivatalos légitársasága ma bemutatta a 6 hónapon át tartó megaeseményre készülő pavilonjának látványterveit. Az Emirates ultramodern pavilonjának koncepciója a kereskedelmi légi közlekedés jövőjét helyezi a középpontba. Az úttörő megoldásokat kínáló kiállítótér építkezéseit már 2019 márciusában megkezdte a vállalat.

Követve a világkiállítás fő témáit, a mobilitást és a fenntarthatóságot, az Emirates 3300 négyzetméteres, háromszintes pavilonját úgy tervezték, hogy tükrözze az éppen felszálló repülőgép szárnyainak dinamikus vonalait. A pavilon egészét lefedő, 26 döntött „szárny” több mint 800 méternyi LED lámpát fog tartani, melyek szemkápráztató fényjátékot játszanak majd minden este. A pavilon építéséhez a legújabb gyártási technológiákat, építési technikákat és fenntartható tervezési elemeket használják, mint például az integrált napelemek vagy a reszponzív napellenzők.

A kiállítótér földszintjén interaktív bemutatók lesznek, második emeletén a kerekasztalbeszélgetéseknek helyt adó auditórium kap helyet, a harmadik szinten pedig zöld terekkel teli „égi kert” várja a látogatókat.

Az Emirates pavilonja a repülés jövőjéről szól majd. Bemutatják a repülés tudományát, a hajtóműtechnológiák fejlesztését, az új repüléstechnikai anyagokat, továbbá a jövő repülőgépeinek utasterét, ahol minden a kényelemről szól majd. Külön téma lesz az elektromos meghajtás szerepe a jövő repülőgép-hajtóműveiben. A látogatók megismerhetik az ezzel kapcsolatos fejlesztési irányokat, leküzdendő fizikai kihívásokat, vagy a csúcsteljesítményű meghajtórendszereket, amelyek növelik a tolóerőt és csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

A pavilonban felépítendő „jövő laboratóriumában” mutatják be azokat a fém- és kompozit anyagokat, amelyek jelenleg fejlesztés alatt állnak, és amelyekből a holnap repülőgépei készülnek majd, könnyebb súlyt és nagyobb teherbírást ígérve. De emellett a látogatók ízelítőt kaphatnak az utastér-tervezésből is, amely az utasok kényelmét teljesen új szintre emeli majd, és újradefiniálja a repülés élményét. A látogatók felfedezhetik a dinamikus, ergonomikus ülések kialakítását, a fedélzeti szolgáltatásokat, az ablak nélküli repülőgéptörzsek, valamint az „okos ülések” technológiáját.

De nemcsak a repülők lesznek teljesen mások a jövőben, hanem a repülőterek is. Az Emirates pavilon látogatói felfedezhetik a biometrikus reptéri utasazonosító rendszert, amely már nemcsak íriszfelismerést használ, hanem olyan futurisztikus fejlesztéseket, mint a hordozható technológiák, az agyi szkennelés, vagy a biometrikus hangfelismerés. De, akinek ez sem elég, az összeállíthatja saját, tökéletes utasszállító repülőgépét, kombinálva a különböző technológiákat a szárnytól az utastérig. 

A becslések szerint a Dubaj Expo 2021 látogatóinak 70 százaléka repülővel érkezik majd az eseményre a 6 hónapos rendezvény során, és ebben az Emirates 86 országot felölelő, 158 célállomásból álló hálózatának kiemelt szerepe lesz. A rendezvényre a nyitva tartás 6 hónapja alatt a szervezők 25 millió látogatót várnak szerte a világból.

„Az Emirates és a tágabban vett közlekedési ökoszisztéma az Egyesült Arab Emírségekben kulcsszerepet játszik a 2021-es Expo sikerében. A közlekedési, vendéglátóipari és idegenforgalmi ágazat 4 milliárd euróval fog hozzájárulni az ország gazdasági fejlődéséhez” – nyilatkozta a Férfinetnek Őfelsége Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, az Emirates Csoport elnöke.


Az Emirates-ről

1985-ös megalapítása óta több mint 500 nemzetközi díjjal ismerték el az Emirates Airline azon törekvését, hogy páratlan minőségű szolgáltatásokat nyújtson.

A légitársaság gyorsan és folyamatosan növekszik – átlagosan évi 20 százalékot meghaladó ütemben –, és az elmúlt 25 évben folyamatosan nyereségesen működött. Pénzügyi szempontból önfenntartó és független. Az Emirates a 2017-2018-as pénzügyi évben 58.5 millió utast szállított, és 762 millió dollár adózás utáni eredményt ért el.

Az Emirates központja Dubajban működik, a világ azon néhány városának egyikében, amely a „Nyitott Égbolt” szabályozást követi, és több mint 120 légitársaságnak biztosítja a szabad és tiszta versenyt, írja a 100x.hu.

Dubai szállások itt!